Reduseres nivået av HMO i løpet av laktasjonen (ammetiden)?
Nivået av total mengde HMO ser ut til å synke i løpet av ammetiden. HMO varierer mellom 20 og 25 g/L i kolostrum og 5 og 15 g/L i morsmelk.1,2 Nivået av noen av de HMO-ene som det er mest av, slik som 2'fucosyllactose (2’FL) og lacto-N-neotetraose (LNnT), er høyest i kolostrum og synker utover i ammetiden.3,4
Referenser:
- Zivkovic A, German J, Lebrilla C, Mills D. Human milk glycobiome and its impact on the infant gastrointestinal microbiota. Proc Natl Acad Sci. 2010 Mar;108 Suppl 1:4653-8.
- Bode L. Human milk oligosaccharides: every baby needs a sugar mama. Glycobiology. 2012 Sep;22(9):1147-6.
- Austin S, De Castro C, Bénet T, Hou Y, Sun H, Thakkar S et al. Temporal change of the content of 10 oligosaccharides in the milk of Chinese urban mothers. Nutrients. 2016 Jun;8(6):346.
- Sprenger N, Lee LY, De Castro CA, Steenhout P, Thakkar SK . Longitudinal change of selected human milk oligosaccharides and association to infants’ growth, an observatory, single center, longitudinal cohort study. PloS One. 2017 Feb;12(2):e017181.